Ingredienser

600g skinn- og beinfri filét av laks
1 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
olivenole 1 ss
Tomat- og chilisaus
1-2 rød chilipepper
2 hvitløksbåter
1 vanlig løk
8 modne tomater
1 ss olivenolje
1/2 potte frisk basilikum
Tilbehør
4 porsjoner pasta etter ønske
frisk basilikum til pynt

Slik gjør du:
Skyll og tørk fileten.
Skjær den i store terninger som drysses med salt og pepper.
Varm litt olje i stekepanne og stek filetterningene forsiktig i et par minutter. Ta dem ut av pannen.
Splitt chilipepper og fjern frø og stilk.
Skrell hvitløk og løk, del dem.
Grovhakk dette i hurtigmikser, eller finhakk, for hånd. Tilsett delte tomater, basilikum, olivenolje og salt. Kjør maskinen i ytterligere noen sekunder, til tomatene er grovhakket. Eller hakk tomatene for hånd og tilsett det øvrige.
Kok sausen ved moderat varme uten lokk, til sausen tykner. Rør av og til.
Kok pasta i rikelig med lettsaltet vann, sjekk koketiden på pakken. La den renne godt av. Bland eventuelt inn litt olivenolje.
Legg fisketerningene i sausen og la dem bli forsiktig gjennomvarme. Fordel det hele på porsjonstallerkener, eller server rett fra gryte og panne. Pynt gjerne med frisk basilikum.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *