Porsjoner: 4

Ingredienser: 

  • 8 stk løk
  • 2 ts timian, tørket eller en kvist frisk timian
  • 2 ss smør
  • 1 l kylling, kraft av
  • 2 dl hvitvin
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts Malt pepper hvit
  • 4 dl Vellagret ost revet
  • 4 loffskive

Slik gjør du:

  • Rens og del løken i to og skjær tynne skiver. 
  • Varm smør i en stor kjele.
  • Tilsett løken og la den surre på svak varme under omrøring til den blir blank. Løken skal ikke bli brun.
  • Tilsett hvitløk og timian mot slutten.
  • Tilsett kraft og vin. Kok opp og la suppen trekke 30 min.
  • Smak til med salt og pepper. 
  • Bruk et glass og stans ut loffen i runde former. (Pepperkakeformer er også fint!)
  • Fordel suppen i ovnssikre porsjonsskåler, legg loffskivene over og dryss over rikelig med ost.
  • Gratineres i stekeovn på 250 °C i 6-8 minutter, til osten er blitt gyllen. 
Kategorier: ForrettOppskrifter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *