Ingredienser:
600 g hvetemel
3 dl vann
3 ss olje
1 ts salt pluss flaksalt til å strø på toppen
2 stilk rosmarin
2 ts tørrgjær
15 stk sorte oliven
2 fedd hvitløk
10 stk soltørkede tomater
Slik gjør du:

Bland sammen 3 spiseskjeer olje, mel, salt og gjær. Ha i litt og litt av vannet og kna det sammen til en smidig deig.
Skjær tomatene i biter og hvitløkfeddene i skiver. Bland oliven, tomater og hvitløk inn i deigen. Ha deigen i en bolle, dekk til med et kjøkkenhåndle og sett den til heving. Den skal omtrent doble seg i størrelse.
Kna deigen igjen. Legg den i en stor, firkantet ildfast form (du kan også steke det uten form). Deigen skal være omtrent 6 centimeter tykk. Dekk til og la den etterheve i ca 20 minutter.
Dypp fingrene i mel og la små forsenkninger i deigen. Sett små kvister med rosmarin i hullene. Hell på sjenerøst med olje og dryss over flaksalt.
Stek brødet i ovnen på 180 grader i 30-35 minutter.

Kategorier: BakstOppskrifterTilbehør

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *